Geolekt har samme betegnelse som dialekt, men det er noen få forskjeller. Mens geolekt er talemålsformer knyttet til geografiske områder, spiller det flere faktorer inn på dialekter. Eksempler på geolekt er hvis vi ser over litt større områder. For eks. på Sørlandet hvor de har de "bløde" konsonantene, tykk "L" ved Halden og skarre "R" ved stavanger.
Kilde:
- Vilde
Fint, men litt ullen definisjon. Jeg skjønner hvorfor, dog :)
SvarSlettDog?
SlettDog er et gammelt begrep som ble brukt på rundt 1900-tallet. Bra at noen fortsatt bruker slike interessante og nyttige ord.
Slettwie wie baguett håhå
SlettYe
Slettdere suger
SvarSlettDet er sugger ikkje suger.
SlettPichenkuck
SvarSlettI love u guys. dette is the beste side ever
SvarSlettSus
SlettRishii Uthayakumaran
SvarSlettNorsk?
SlettMere vargi hor na honi, kuri aa main sab ton sohni ;)
SvarSlettSnakk norsk for faen.
SlettMAGISK! Akkurat det svare eg trengte! (BTW, du suge uansett)
SvarSlett...
SvarSlettMana fani, sada hadi, koda kara. kara no ko kororo bang bang bang
SvarSlettErru en sån negar?
Slettbala lala sala kala mala hala fala dala rala tala vala nala
SvarSlettTiss
SvarSletthåper dette er riktig......bruker det på en presentasjon
SvarSlettVist noen leser dette har de liten pikk
SvarSlettJa som deg ikke sant brur du er løøøøøøøøøøø bare gi opp live ditt du kommer til å få null dame om du tror dette er morsomt
SvarSletthalo
SvarSlettjoejoemamamamamammajoeojoejojoejoejojeojeojeojeojeojeojeojeojoejeojeomamamamammamamamamamamamam
SvarSlett+
Hva skal jeg svare på spørsmålet. Brød er en matvare bakt av mel fra en eller flere kornsorter.
SvarSlettBrød har vært en viktig og næringsrik del av kostholdet siden begynnelsen på jordbrukssamfunnet. Opprinnelig ble melet blandet med vann og stekt i glør eller på hete steiner som uhevet brød. Eksempler fra i dag er flatbrød og knekkebrød. Fra arkeologiske funn bl.a. i Egypt vet man at man allerede for 5000 år siden også hadde kjennskap til hevet brød.
Brød lages i en rekke varianter, alt fra helt lyst (også kalt loff) til grovt. Kneippbrød er det mest bakte brødet i Norge. Jo grovere brødet er desto rikere blir brødet på kostfiber, mineraler og vitaminer. Brød regnes for grovt når minst 50 % eller mer av melmengden er sammalt mel eller hele korn.
Vanlige tilsetninger i brød er diverse frø, som sesamfrø eller solsikkefrø.
Brød kan enten spises som det er, ofte som tilbehør til varme retter, eller skjæres i skiver og smøres som smørbrød med pålegg. Blant annet i Frankrike er det vanlig å spise brød der pålegget (for eksempel modnet ost) spises separat i annenhver bit, men i Skandinavia er det vanlig å skjære pålegget i tynne skiver og legge det oppå. dermed hvordan tror du at man lager et brød
retards
SvarSlettHi buddies, it is great written piece entirely defined, continue the good work constantly 먹튀검증
SvarSlettGREAT BLOG! You are one of the best writers I’ve seen in a long long time. I hope you keep writing because people like you inspire me! 검증사이트
SvarSlettKommer det fortsatt folk hit?
SvarSlettBgo du geeker på gyatten, dra deg tilbake til Kanteland og rizz opp Livy D. Unc er gamlere enn fidget spinner
Slett