Sidevisninger

fredag 29. april 2011

Geolekt

Geolekt har samme betegnelse som dialekt, men det er noen få forskjeller. Mens geolekt er talemålsformer knyttet til geografiske områder, spiller det flere faktorer inn på dialekter. Eksempler på geolekt er hvis vi ser over litt større områder. For eks. på Sørlandet hvor de har de "bløde" konsonantene, tykk "L" ved Halden og skarre "R" ved stavanger.

Kilde:

- Vilde

31 kommentarer:

  1. Fint, men litt ullen definisjon. Jeg skjønner hvorfor, dog :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Dog er et gammelt begrep som ble brukt på rundt 1900-tallet. Bra at noen fortsatt bruker slike interessante og nyttige ord.

      Slett
    2. wie wie baguett håhå

      Slett
  2. I love u guys. dette is the beste side ever

    SvarSlett
  3. Rishii Uthayakumaran

    SvarSlett
  4. Mere vargi hor na honi, kuri aa main sab ton sohni ;)

    SvarSlett
    Svar
    1. Snakk norsk for faen.

      Slett
  5. MAGISK! Akkurat det svare eg trengte! (BTW, du suge uansett)

    SvarSlett
  6. Mana fani, sada hadi, koda kara. kara no ko kororo bang bang bang

    SvarSlett
  7. mlldådfxgmmnkodfdfdfgnlgvkmb ,bjblvkibvlkømckvdnkmøl,msbmkmlkfgdfm,dfovbdldvbv4. november 2016 kl. 02:12

    bala lala sala kala mala hala fala dala rala tala vala nala

    SvarSlett
  8. håper dette er riktig......bruker det på en presentasjon

    SvarSlett
  9. Vist noen leser dette har de liten pikk

    SvarSlett
  10. Ja som deg ikke sant brur du er løøøøøøøøøøø bare gi opp live ditt du kommer til å få null dame om du tror dette er morsomt

    SvarSlett
  11. joejoemamamamamammajoeojoejojoejoejojeojeojeojeojeojeojeojeojoejeojeomamamamammamamamamamamamam
    +

    SvarSlett
  12. Hva skal jeg svare på spørsmålet. Brød er en matvare bakt av mel fra en eller flere kornsorter.

    Brød har vært en viktig og næringsrik del av kostholdet siden begynnelsen på jordbrukssamfunnet. Opprinnelig ble melet blandet med vann og stekt i glør eller på hete steiner som uhevet brød. Eksempler fra i dag er flatbrød og knekkebrød. Fra arkeologiske funn bl.a. i Egypt vet man at man allerede for 5000 år siden også hadde kjennskap til hevet brød.

    Brød lages i en rekke varianter, alt fra helt lyst (også kalt loff) til grovt. Kneippbrød er det mest bakte brødet i Norge. Jo grovere brødet er desto rikere blir brødet på kostfiber, mineraler og vitaminer. Brød regnes for grovt når minst 50 % eller mer av melmengden er sammalt mel eller hele korn.

    Vanlige tilsetninger i brød er diverse frø, som sesamfrø eller solsikkefrø.

    Brød kan enten spises som det er, ofte som tilbehør til varme retter, eller skjæres i skiver og smøres som smørbrød med pålegg. Blant annet i Frankrike er det vanlig å spise brød der pålegget (for eksempel modnet ost) spises separat i annenhver bit, men i Skandinavia er det vanlig å skjære pålegget i tynne skiver og legge det oppå. dermed hvordan tror du at man lager et brød

    SvarSlett
  13. Hi buddies, it is great written piece entirely defined, continue the good work constantly 먹튀검증

    SvarSlett
  14. GREAT BLOG! You are one of the best writers I’ve seen in a long long time. I hope you keep writing because people like you inspire me! 검증사이트

    SvarSlett
  15. Kommer det fortsatt folk hit?

    SvarSlett
    Svar
    1. Bgo du geeker på gyatten, dra deg tilbake til Kanteland og rizz opp Livy D. Unc er gamlere enn fidget spinner

      Slett